משרד עורך דין עיקולים, שמתמחה בביטול עיקולים בהוצאה לפעול, מסייע לחייבים בכל השלבים בהם החוב שלהם מתחיל להוות בעיה – כבר בדרישת החוב כשהנושים פונים אליהם, כשמגיעים מכתבי התראה על החובות, וגם כאשר נפתחים תיקים בהוצאה לפועל בגלל החובות. תמיד עדיף להגיע בשלב מוקדם ככל האפשר, אבל בכל שלב אפשר לעזור לחייב שסבוך עם תיקים בהוצאה לפועל, במס הכנסה וכד', ולייעץ לו במציאת הפתרונות הטובים עבורו.
משרדנו עוסק שנים ארוכות בייצוג בעלי חובות עם תיקים בהוצאה לפועל. תמיד נשאף לסייע לכל אחד מהם במציאת הפתרון המתאים והאופטימלי עבורו, אחרי בירור מעמיק של התיק והנתונים. מחיקת תיק חובות בהוצאה לפועל לא מתרחשת ברגע אחד. בנוסף, יש כמה פתרונות שעומדים לרשות החייב, וחשוב להתאים כל פתרון לפי המקרה. יש סיבה לכך, משום שבחירה בפתרון לא מתאים, כשלא נבדקו כל נתוני החייב, יכולה לסבך אותו או את בני משפחתו ולסכן את כספו, את נכסיו ואת עתידו הכלכלי.
מה תמצאו במאמר זה?
- המידע שחשוב לדעת, מה עושים כשנפתחו נגדך תיקי חובות בהוצאה לפועל?
- כל הדרכים בהן החוק עומד לצידם של החייבים, גם למי שנושאים בחובות כבדים.
- הסבר מדוע חשוב כבר בתחילת ההתנהלות מול הוצאה לפועל להתייעץ עם בעל מקצוע, כדי לא לעשות טעויות שאחרי זה הולכות איתך לכל אורך התהליך.
- כיצד בוחנים את כל הנתונים לקראת מציאת הפתרון המתאים ש"מוחק" את החובות מבלי לפגוע בחייב, וכיצד נמנעים מבחירת פתרונות שיגרמו לחייב לנזקים להרבה מאוד שנים.
- ועוד הפתעה למי שחושש שבגלל מצבו הכלכלי לא יוכל להיעזר במשרד עורך דין לענייני עיקולים, שמתמחה בייצוג חייבים בהוצאה לפעול.
מטרת המאמר היא שתבינו – גם אם נקלעתם לחובות מייאשים יש דרכים להתמודד, דרכים חוקיות שהחוק מאפשר למי שחייבים להיחלץ ממצב הביש ולחזור לחיים בלי הדאגות המפרכות שגורמים החובות. אתם יכולים לעשות זאת לבד, או עם עורך דין הוצאה לפועל מומלץ, שמתמחה בביטול עיקולים.
קריאה יעילה – ורגועה.
מהי הוצאה לפועל, ולמה השד אינו נורא כל כך
הוצאה לפועל היא זרוע של רשות האכיפה והגבייה. וכמו שמעיד שמה של הרשות, היא עוסקת באכיפה ובגבייה של חובות שלא הושבו לבעליהם (זוכים/ נושים). הנושים פונים להוצאה לפועל בדרך כלל אחרי שלא הצליחו לגבות את החובות בכוחות עצמם, והם זקוקים לסיוע. החייבים לא מחזירים חובות מסיבות שונות: החייב לא מעוניין להחזיר את החוב, אין ביכולתו הכלכלית להשיב את החוב, הוא מכחיש שיש חוב, ועוד.
בתחילת התהליך, לשכת ההוצאה לפועל שולחת מכתב התראה לבעל החוב. לאחר שאין היענות והחוב לא שולם עדיין, נפתח תיק הוצאה לפועל שמטרתו גביית הסכום מהחייב. במידה ובעל החוב לא משלם עדיין מחובו ולא מראה נכונות כלשהי לכך, מתחילים הליכי הוצאה לפועל שכוללים הטלת סנקציות שונות על החייב, בהן: עיקול חשבון בנק ו/או משכורת, עיקול נכסים – מיטלטלין ומקרקעין, הוצאת צו עיכוב יציאה מהארץ, צו מאסר (לעיתים בחוב מזונות) ועוד.
הסנקציות והמגבלות משבשות את מהלך החיים התקין, וזו בעצם מטרתן, על מנת לתמרץ את בעל החוב להזדרז לשלם את חובו, או לפחות להתחיל בהליכים ולהראות נכונות לכך שהוא מתכוון לשלם. אפשר להבין את הקושי הרב. הגבלת הגישה לחשבון בנק ולכספים פוגעת ישירות בניהול החיים התקין, עיקולי רכוש זה מצב טראומטי ולא נעים. זו מציאות שמרגישה כסיוט, וחוסר האונים של בעל החוב הוא גדול.
עיקר החובות בגינן נפתחים תיקי גבייה בהוצאה לפועל: משכנתא, שטרות חוב, כתב ערבות, מסמכי חוב, צ'קים, חשבוניות, תשלומים שעוכבו, תשלומים שנקבעו בפסק דין, ועוד. החובות הם מול גורם אחד או מספר גורמים, מול אנשים פרטיים או גופים, ובכל מקרה בדרך כלל אלו לרוב סכומים גבוהים, שלא קל להחזירם בתוך זמן קצר. בטח לא לאדם פרטי.
ויחד עם זאת – בתוך כל הכאוס המפחיד הזה חשוב לזכור כי ההוצאה לפועל הוקמה כגוף מסייע לנושים לגבות חוב שלא זכו לקבלו. אין לו עניין לפגוע בחייבים כל עוד הם מראים נכונות לשתף פעולה עם דרישת התשלום, בהסדר כזה או אחר.
בנוסף, החוק עומד לצידם של החייבים, ובשנים האחרונות זה קורה ביתר שאת – ולכן חוקקו חוקים שמטרתם לקדם את הפתרונות לסגירת תיקי החובות על מנת שהחייבים יוכלו לעשות "ריסטארט", בתקווה לחיים נטולי חוב.