חייגו לייעוץ:
072-397-4924

מאמרים

עורך דין חובות

מה זה עורך דין חובות? ואיך הוא יכול לסייע לכם לטפל בחובות הכספיים שלכם? בנוסף, הסברנו כיצד החוק בא לעזור לחייבים לסגור את התיקים בהוצאה לפועל, למחוק חובות ועוד.

להמשך קריאה »
בדיקת עיכוב יציאה מהארץ – איך מתבצעת ומה עושים שהוטל צו עיכוב יציאה?

במאמר זה נפרט מהן הדרכים באמצעותן תוכלו לבצע בדיקת עיכוב יציאה מהארץ לפי תעודת זהות או במענה הטלפוני, ונסביר מהם התנאים שמאפשרים ביטול עיכוב יציאה מהארץ באופן מידי, ואילו עוד אפשרויות עומדות לרשותכם?

להמשך קריאה »
מחיקת חובות לבנקים

מהן שתי האפשרויות העיקריות בהליך מחיקת חובות לבנקים? מדוע החוק בישראל מאפשר זאת? וכיצד אוכל למחוק את חובותיי? על כל אלה ועוד במדריך שלפניכם.

להמשך קריאה »
חדלות פירעון מה זה?

חדלות פירעון מה זה אומר? מהן ארבעת מטרות החוק החדש? מהם השלבים הקבועים בהליך חדלות פירעון? מהם החובות שאין עליהם הפטר? כל הפרטים במאמר שלפניכם

להמשך קריאה »
מי זכאי לפשיטת רגל?

"אין סיכוי שזה יקרה לי!" אך הצורך בהליך פשיטת רגל יכול לקרות לכל אחד. זה יכול להיות בעקבות משבר רפואי פתאומי, כניסת עסק לחובות, או אירוע לא צפוי שהצריך הזרמת כסף רב וגרם לקריסה כלכלית. מה זה אומר הליך פשיטת רגל? מי זכאי לפשיטת רגל? ומהן ההשלכות?

להמשך קריאה »
ביטול עיקול משכורת

עיקול משכורת הוא אחד מאמצעי הגבייה האפקטיביים ביותר שעומדים לרשות הנושים במערכת ההוצאה לפועל, והם משתמשים בהם לרוב בצורה דורסנית לשם גביית חובות כאשר אין לחייב נכסים או רכוש לעקל. במאמר זה נרחיב על הנסיבות שבהן מוטל עיקול על משכורתו של חייב, תוך התייחסות להגנות הקיימות בחוק הגנת השכר שחובה עליכם לדעת!, ונסביר כיצד ניתן לבצע ביטול עיקול משכורת בהוצאה לפועל, ומדוע מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין המתמחה בתחום.

להמשך קריאה »
מה זה צו שיקום כלכלי?

כאשר חייב מגיע למצב שבו הוא אינו יכול לשלם את חובותיו לנושיו, וחובותיו עולים על סך נכסיו עליו לפנות להליך שיקום כלכלי וחדלות פירעון במסגרתו יקבל "צו שיקום כלכלי" ולאחר שיעמוד בהצלחה בתנאיו, יקבל הפטר ויצא לחיים חדשים, ללא חובות!

להמשך קריאה »
הממונה על חדלות פירעון – מיהו ומהן סמכויותיו?

אחד מבין הגורמים המרכזיים בהליכי חדלות פירעון הוא "הממונה על הליכי חדלות פירעון". במאמר זה נסביר מהו הגוף הזה שמכונה הממונה על הליכי חדלות פירעון, מהן הסמכויות שלו, בעיקר לאור החקיקה העדכנית של חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי.

להמשך קריאה »
תקופת הביניים בהליך חדלות פירעון

מהי תקופת הביניים בהליך חדלות פירעון? מהו אותו שלב מורכב, שלאחריו, בדרך כלל מוכרע גורל ההליך כולו. במאמר זה נתייחס לשיטת עבודה שמסייעת ללקוחותינו לצלוח את תקופת הביניים בהליך חדלות פירעון, ונסביר למה בעיקר נועדה תקופה זו בהליך?

להמשך קריאה »
צו לפתיחת הליכים

"צו לפתיחת הליכים", עליו נפרט במאמר זה, הוא למעשה מהווה את השלב הראשון של ההליך חדלות הפירעון ומשפיע על כולו – ומכאן חשיבותו הרבה. מה זה בדיוק אומר צו לפתיחת הליכים חדלות פירעון? מה נקבע בו? מה חשוב לדעת?

להמשך קריאה »
צו הבאה בהוצאה לפועל

מה זה אומר צו הבאה במובן של ההוצאה לפועל? מתי משתמשים בו? מי מוסמך להוציא אותו? מה קורה לאחר מכן? איך אפשר לבטל צו הבאה? ולמה מומלץ להתייעץ עם עורך דין כשמדובר בהליך כזה?

להמשך קריאה »
כמה צ'קים חוזרים זה חשבון מוגבל?

המשמעות האמיתית של חשבון מוגבל, היא קריסת העסק. לכן, כשהאשראי לא עובר, או כשהצ'קים מתחילים לחזור, צריך לפעול במהירות האפשרית, ואולי אפשר יהיה למזער את הנזק. מה עושים במקרה כזה? כמה צ'קים חוזרים זה חשבון מוגבל? ומה תפקיד עורך הדין במקרה כזה?

להמשך קריאה »
חוסר תום לב בחדלות פירעון

מומלץ למי שפונה להליך חדלות פירעון לדעת ולהכיר היטב את אשר נדרש ממנו, למן תחילת הדרך ועד לסופה. אז מה הם בדיוק שלבי ההליך? למה חשוב לנהוג בתום לב בהליך חדלות פירעון? ומה ההשלכות של חוסר תום לב בחדלות פירעון ואי – שיתוף פעולה?

להמשך קריאה »
מכתב התראה הוצאה לפועל

קיבלתם מכתב התראה הוצאה לפועל? אין לכם מושג מה דורש מכם ההליך עכשיו? מכתב התראה הוא בעצם יידוע של רשות האכיפה והגבייה, שהולכים לגבות מכם את החוב שיש לכם לנושה מסוים. האם יש לכם דרך להתגונן? מה האופציות שעומדות בפניכם? ומה תפקיד עורך הדין בכל הסיפור?

להמשך קריאה »
טפסים הוצאה לפועל – הסבר ממוקד מעו"ד אורי גילת המייצג חייבים בלבד

אם לכם חובות בהוצאה לפועל, יש כמה טפסים הוצאה לפועל שאתם חייבים להכיר. במאמר זה נסביר בקצרה על טפסים המרכזיים בהוצאה לפועל, ומתי עושים בהם שימוש. כמו כן נתייחס לאפשרויות שיש לכם בתור חייבים, מתי הסדר חובות עדיף, ומתי פנייה להליך חדלות פירעון?

להמשך קריאה »
תשלום הוצאה לפועל – עו"ד אורי גילת מסביר "קודם תבדקו ורק אז תשלמו"

רוצים לבצע תשלום הוצאה לפועל? במאמר זה נסביר איך באפשרותכם לשלם תשלום שובר הוצאה לפעול במזומן או בכרטיס אשראי, דרך מערכת ההוצאה לפועל. לאחר מכן נסביר למה חשוב שתבדקו את עצמכם רגע לפני שאתם מבצעים תשלום חוב בהוצאה לפועל (ראו אם המקרה שלכם דומה לדוגמאות שבמאמר)

להמשך קריאה »
פקודת מאסר מזונות

מה זה אומר בכלל פקודת מאסר מזונות (פקודת מאסר הוצאה לפועל)? איך מסדירים את התשלום שקיימת אפשרות כספית? כמה זמן יש לנו לשלם? והאם יש עוד אפשרויות לטיפול במצב? כל הפרטים במאמר שלפניכם.

להמשך קריאה »
חוב למרכז לגביית קנסות

אם הוטל צו עיקול על חשבון הבנק שלכם מטעם מרכז לגביית קנסות, כנראה שאתם חייבים כסף למדינה, ולרוב זה יהיה כתוצאה מדוחות משטרה. מה זה אומר המרכז לגביית קנסות? מה עושים במקרה וגילתם שיש לכם חוב שם? מה ההליך בדיוק? כל הפרטים במאמר שלפניכם.

להמשך קריאה »
חייב בעל יכולת המשתמט מתשלום חובותיו

במאמר זה נדבר על סיטואציה שבה חייב, בעל יכולת, משתמט מתשלום חובותיו. מה הן ההגבלות שרשם ההוצאה לפועל יכול להטיל עליו חייב כזה? באיזה גורמים חיצוניים הוא יכול להיעזר? מה הקשר למרשם החייבים? ומה עושים אם מצאנו את עצמנו במצב כזה?

להמשך קריאה »
התנגדות לתביעה על סכום קצוב

אם נתבעתם בהוצאה לפועל בתביעה על סכום קצוב, תוכלו להתנגד לתביעה, תוך 30 יום, מהרגע שקיבלתם את האזהרה. מה זה אומר התנגדות לתביעה על סכום קצוב? מה זה בכלל סכום קצוב? מה תפקידו של עורך הדין בסיפור? כל הפרטים במאמר שלפניכם.

להמשך קריאה »
מיהו "הנאמן" בהליך חדלות פירעון ומה תפקידו?

אין ספק שאחד הגורמים החשובים בהליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי הוא "הנאמן". לרובנו, המושג הזה יכול להישמע מאוד מפחיד ומרתיע, ובצדק, אך בשל חשיבותו של הנאמן להליך כולו, כדאי לכם להבין איך הדברים עובדים בפועל, ואיך אתם יכולים להתאים את עצמכם להליך לסיומו בהצלחה.

להמשך קריאה »
בקשה לצו תשלומים הוצאה לפועל

לדרך ניסוח הבקשה יש משמעות קריטית, כפי שנרחיב בהמשך המאמר, וזו אחת הסיבות המרכזיות מדוע חשוב להתייעץ עם עורך דין הוצאה לפועל המתמחה בתחום ייצוג חייבים, וזאת – כדי להימנע מטעויות!

להמשך קריאה »
בקשה לסגירת תיק הוצאה לפועל

הבשורה החיובית, בין אם מדובר בתיק חדש, ובין אם מדובר בתיק שמכביד על האדם כבר שנים ארוכות, ייתכן ויש לכם אפשרות ואתם זכאים (גם אם אינכם מודעים לכך) להגיש בקשה לסגירת תיק בהוצאה לפועל

להמשך קריאה »
בדיקת תיק הוצאה לפועל לפי ת"ז

כדי לא להיות מופתעים, ובעיקר כדי למנוע מצב שבו יעקלו בפתאומיות את חשבון הבנק שלכם או המשכורת, וגם כדי לדעת בפני מה אתם עומדים, אתם יכולים לבצע בדיקת תיק הוצאה לפועל. מה זה אומר בדיוק? מה נדרש לצורך ההליך? וממה במיוחד צריך להיזהר?

להמשך קריאה »
התנגדות לביצוע שטר

חשוב שתדעו שיש לא מעט מהלכים משפטיים שאפשר לבצע באופן מידי, בעיקר אם יש לכם טענות הגנה טובות. אחת האופציות לביטול או עיכוב הליך תביעה שנפתח נגדכם, היא באמצעות הגשת בקשה המכונה בשפה המשפטית – "התנגדות לביצוע שטר". מה זה אומר? מה כולל ההליך בדיוק? מה המקור שלו בחוק? ומה תפקיד עורך הדין במצבים מעין אלה?

להמשך קריאה »
סגירת תיק הוצאה לפועל מחוסר מעש

כמה פעמים חשבתם לעצמכם שדברים עוברים מהר מדי? שהזמן רץ? תופתעו לשמוע שיש מקרים שזה יכול להיות לטובתכם. אחד מהמקרים הללו הוא סגירת תיק הוצאה לפועל מחוסר מעש. מה זה אומר סגירת תיק מחוסר מעש? מתי תיק הוצאה לפועל יכול להיסגר? איך אני כחייב יכול לגרום לסגירת התיק בעילה של חוסר מעש? ומהי חשיבותו של עורך דין במקרה זה?

להמשך קריאה »
עיקול מטלטלין בהוצאה לפועל

עיקול מטלטלין בהוצאה לפועל היא אחת ההגבלות הקשות והדורסניות ביותר שמוטלות על אדם בעל חוב על ידי רשם ההוצאה לפועל. מה זה אומר עיקול מטלטלין בהוצאה לפועל? אילו נכסים לא ניתן לעקל? ואיך ניתן לעצור את ביצוע עיקול המטלטלין בהוצאה לפועל?

להמשך קריאה »
ייפוי כוח מתמשך

ייפוי כוח מתמשך מאפשר לכל אדם בגיר לקבוע על ידי מי וכיצד יטופלו ענייניו במידה והוא יגיע למצב בו הוא לא יוכל לטפל בהם בעצמו. על מנת לחתום על ייפוי כוח מתמשך יש צורך שהממנה יבין את המטרות, המשמעות והתוצאות של המינוי. חתימה על מסמך זה מבעוד מועד מאפשר לממנה לקבוע כיצד יראו חייו במידה ומצבו יתדרדר.

להמשך קריאה »
הסכמי ממון

המודעות לחשיבות של הסכמי ממון גוברת בשנים האחרונות. חתימה מבעוד מועד על הסכם ממון יכולה למנוע מאבק כלכלי במקרה של פרידה. הסכם ממון הוא הסכם בכתב שנחתם בין בני זוג ועל מנת לתת לו תוקף מחייב בין הצדדים הוא צריך להיות מוגש לבית המשפט. במאמר זה נרחיב לגבי סוגי ההסכמים, הנושאים שבהם הם עוסקים, הקשר בין צוואות וירושות להסכמים ועוד.

להמשך קריאה »
התנגדות לצוואה

צוואה מאפשרת לאדם לקבוע כיצד יחולק רכושו לאחר פטירתו. בקשת התנגדות למתן צו קיום צוואה יכול להגיש כל אדם הרואה את עצמו נפגע מקיום הצוואה בין אם הוא משאריו של הנפטר ובין אם לאו. ניתן להגיש התנגדות לצוואה רק לאחר שהוגשה בקשה לקיומה ובטרם הוצא בעבורה צו קיום. ההתנגדות לצוואה צריכה להתבסס על העילות שנקבעו לכך בחוק כפי שנרחיב בהמשך.

להמשך קריאה »
איחוד תיקים בהוצאה לפועל

משפחות רבות קורסות תחת הנטל של חובות ושואלות את עצמן כיצד לצאת מהמצב הכלכלי הקשה אליו הם נקלעו. בהתמודדות עם סחרור כלכלי חשוב מאוד לקבל ליווי של עורך דין שזה תחום התמחותו. במאמר זה נרחיב לגבי ההליך של איחוד תיקים בהוצאה לפועל ונסביר כיצד ומול מי הוא מתנהל תוך השוואה והתייחסות לשינויים האחרונים שנעשו בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי

להמשך קריאה »
הסדרי חובות מול הבנקים

במאמר זה נתמקד בנקודה המרכזית והחשובה ביותר שעליכם לדעת לפני(!) שאתם פונים בהצעה להסדר חוב מול הבנק שלכם, ונתייחס לחלופות העומדות לרשותכם במידה והבנק דוחה את הצעתכם.

להמשך קריאה »
פשיטת רגל של אדם פרטי או חדלות פירעון ושיקום כלכלי

המושג פשיטת רגל צבר לאורך השנים סטיגמה שלילית שכביכול מדובר בשיטה להתחמקות מתשלום חובות וניהול אורח חיים בזבזני על חשבונם של אחרים. ככל הנראה אין דבר שרחוק יותר מהאמת והחוק החדש, חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, שינה סטיגמה זו לחלוטין, והעביר את הדגש לשיקומם של חייבים, ולא להענשתם

להמשך קריאה »
חדלות פירעון למול פשיטת רגל

חוק חדלות פירעון החדש, ששמו המלא הוא חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, נכנס לתוקף בשנת 2019 ולמעשה החליף את הליך פשיטת הרגל המיושן, שלטעמינו היה בעיקר ארוך ומסורבל מאוד. במאמר זה נציג את השינויים החיוביים שקבע המחוקק להליך חדלות הפירעון החדש, ובמיוחד את העברת הדגש והדרך שעבר המחוקק מענישת החייב, למטרת שיקום החייב והתא המשפחתי שלו

להמשך קריאה »
ביטול עיכוב יציאה מהארץ תוך 24 שעות

צו עיכוב יציאה מהארץ הינו מנגנון משפטי שנוצר כדי למנוע את בריחתו של החייב לארץ אחרת, והוא ניתן לרוב בשל הליכי גבייה בהוצאה לפועל. ולכן, במידה ונוכל לשכנע את הגורם השיפוטי שמטרת הבקשה לצאת לחו"ל היא לא כדי לברוח מארץ, בהחלט ניתן יהיה לבטל את צו עיכוב היציאה לתקופה קצובה, וזאת בהתאם למספר תנאים

להמשך קריאה »
ביטול עיקולים

הסתבכות בחובות והטלת עיקולים עשויה להיות דבר קשה עבור החייב ובני משפחתו וכדי לצאת ביעלות ומינימום נזקים ולמנוע סחרור כלכלי חמור יותר, חשוב לקבל ליווי משפטי של עורך דין המתמחה בתחום שידע להוביל ולהנחות אתכם ברגעים מטלטלים אלו. במאמר זה נרחיב לגבי מספר מושגי יסוד בתחום לרבות מהם בכלל עיקולים? כיצד אלו מוטלים ועל מה? ואיך ניתן לבקש ביטול עיקולים מידי?

להמשך קריאה »
ביטול עיקול חשבון בנק

הודעה על עיקול חשבון בנק יכולה לבוא בהפתעה או להגיע על רקע חובות ידועים. אין ספק שמדובר במצב בעייתי מאוד ולא נעים לכן חשוב לפתור אותו במהירות האפשרית. במאמר זה נרחיב לגבי הסיבות להטלת עיקולים? כיצד לבצע ביטול עיקול חשבון בנק הוצאה לפועל באופן מידי? והחשיבות של ליווי משפטי במצבים אלו כדי להשיג את התוצאה הרצויה בדרך המהירה והיעילה ביותר

להמשך קריאה »
עורך דין מקרקעין

בתחום האזרחי ישנם ענפים שונים והאחד המרכזיים שבהם הוא דיני מקרקעין ובענף זה נתמקד במאמר הנוכחי. נציג את הנושא בהרחבה באמצעות סקירה של תפקידו של עורך דין מקרקעין בנושאים המרכזיים בהם הוא עוסק בעבודתו היומיומית. נדון בין היתר, במכירת וקניית נדל"ן, היבטי מיסוי במקרקעין וייצוג משפטי בהליכים שונים.

להמשך קריאה »
עריכת צוואות

עריכת צוואה היא הדרך הטובה ביותר לבצע חלוקה של העיזבון בהתאם לרצנו של המנוח. עריכת צוואות חיונית על מנת שההורשה לא תיעשה בהתאם לסדר הירושה הטבעי בדין

להמשך קריאה »
סוגי צוואות

על פי החוק בישראל ישנם ארבעה סוגי צוואות תקפות, צוואה בעדים, צוואה בכתב יד, צוואה בעל פה וצוואה בפני רשות. במאמר זה נרחיב לגבי ההבדלים בן הסוגים ונדון ביתרונות של צוואה בפני עדים בסיוע עורך דין צוואות וירושות המתמחה בתחום

להמשך קריאה »
נוסח צוואה – כל מה שצריך לדעת!

לצוואה בעלת תוקף משפטי השפעה ארוכת טווח. במשרד עו"ד אורי גילת שירות ליווי ניסוח צוואות מקצועי. הניסוח מתבצע יחד עם עו"ד מוסמך לענייני משפחה המכיר את סעיפי החוקים ומעניק סיוע לכתיבת צוואה תקנית ומדויקת.

להמשך קריאה »
מעבר לצ׳אט
💬 צריכים עזרה?
שלום 👋
דברו איתי בוואטסאפ